Mifratel en Ebos bundelen de krachten

september 28, 2016

mifratel-ebos

Mifratel, al geruime tijd lid van Contactcentres.be, maakte al enkele jaren deel uit van de top-10 van facilitaire contact centers in België. In september kondigde het Belgische investeringsfonds Kebek I aan dat het via haar participatie Mifratel sectorgenoot Ebos overneemt. Zo realiseert de groep een nieuwe stap in de uitbouw van een toonaangevende en performante contact center groep.

Met de overname van Ebos wordt Mifratel één van de drie grootste facilitaire spelers op de Belgische markt. Er wordt een groep gevormd van ongeveer 850 werknemers en € 40 miljoen omzet. Meer dan 40 klanten verspreid over 15 sectoren worden bediend door klantenteams die variëren van 1 tot meer dan 100 agenten. Ebos werd in 2001 opgericht door Groupe Rossel en Ludovic Herman. Het bedrijf levert, net zoals Mifratel, inbound en outbound contact center diensten aan klanten actief in verschillende sectoren. Ebos heeft vestigingen in Moeskroen, Doornik, Oostende en Luxemburg. Mifratel was ook al in Moeskroen en in Gent actief.

“Deze acquisitie is een nieuwe mijlpaal in het groei- en professionaliseringstraject dat we met Mifratel gestart zijn in 2014. Hierdoor creëren we een grote, gediversifieerde contact center speler met vijf sites in België, één in Luxemburg, en één in Marokko.” zegt Gert Van Huffel, Managing Partner bij KeBeK Private Equity.

In een commentaar op de transactie zegt Dhr. Frank Dhooghe, CEO van Mifratel: “Voor Mifratel maakt deze overname deel uit van onze “BuilT to ExceL” strategie: we willen dé referentie blijven in België op het gebied van flexibele, hoge kwaliteits en klantgerichte Contact Center Services. Ebos en Mifratel delen beiden een cultuur van entrepreneurship, passie en continue verbetering. Ik kijk er naar uit om deze groep samen met Ludovic Herman verder uit te bouwen.”

Dhr. Ludovic Herman, CEO van Ebos, voegt daaraan toe: “Onze klanten vertrouwen ons voor onze loyauteit, toewijding en integriteit. We zijn een open bedrijf, gedreven door empowerment van onze werknemers. Ik ben er dan ook trots op om de krachten te bundelen met Mifratel. Ik wens onze uittredende aandeelhouder Groupe Rossel, de leden van de raad van bestuur en Dhr. Paul Callebaut te danken voor de steun bij de uitbouw van Ebos. “

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This