CustomerFirst over het Contact Center Congress

december 19, 2018

“De Maya’s hadden gelijk”, trapte de partner van Nexxworks (en daarmee collega van onder meer Steven Van Belleghem en Peter Hinssen) zijn presentatie af. “De wereld is misschien niet vergaan, maar 2012 staat wel symbool voor het einde van de ‘oude’ wereld.”

Frappant vindt Vera het dan ook dat sommigen niet eens in de gaten lijken te hebben dat ze in de nieuwe wereld leven. Illustratief was bijvoorbeeld het verhoor waarbij Facebook-baas Mark Zuckerberg zich eerder dit jaar in de Amerikaanse Senaat moest verantwoorden voor het schandaal rond Cambridge Analytica, terwijl de aanwezige senatoren bijzonder weinig kennis bleken te hebben over de sociale netwerksite. Zuckerbergs weerwoord ‘Senator, we run ads’ is inmiddels op t-shirts bedrukt. Veelzeggend was ook het moment dat Steve Ballmer, de voormalig ceo van Microsoft, jaren terug de plank volledig missloeg door de iPhone uit te lachen bij de introductie daarvan. Arrogant zei hij ‘dat er niet eens een keyboard op zat’… The rest is history.

… Lees de rest van dit artikel op CustomerFirst!

François Kroes van CustomerFirst was aanwezig op ons jaarlijkse Contact Center Congres en schreef er een uitgebreid verslag over. Je kan het nalezen op de website van CustomerFirst of hier downloaden.
Hij was naast deelnemer aan het Congres ook jurylid op de Customer Contact Awards.

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This