Meeste contact centers doen het goed, maar niet alle ondernemingen respecteren Bel-Me-Niet-Meer lijst

oktober 29, 2019

De vzw Do Not Call Me of DNCM, verantwoordelijk voor het beheer van de Bel-Me-Niet-Meer lijst heeft een campagne gericht aan de adverteerders aangesloten bij BAM, de Belgische marketing associatie. Uit de cijfers van DNCM blijkt namelijk dat nog altijd niet alle ondernemingen de Bel-Me-Niet-Meer lijst respecteren. Vanuit Customer Contact merken we dat de meeste van onze leden zich wel keurig aan de regels houden.

Er zijn in België een zeventigtal ondernemingen die als contact center of gespecialiseerd telemarketing bedrijf in opdracht van andere ondernemingen aan telefonische prospectie doen of andere commerciele acties uitvoeren. Het grootste deel van hen beschikt al over een licentie op de Bel-Me-Niet-Meer lijst. “Wij hebben in 2018 nog een grote sensibiliseringscampagne gedaan bij al deze bedrijven,” zegt Hans Cleemput, directeur van Customer Contact, de Belgische klantcontact associatie. “En hen duidelijk op de hoogte gebracht van de verplichting om zich aan de Wet op de Verkoop op Afstand te houden en de Bel-Me-Niet-Meer lijst te respecteren.”

Gedeelde verantwoordelijkheid met adverteerder

“Telemarketing, maar ook telefonische acties om klanten te behouden, maakt nog altijd zo’n 10 tot 15 procent van de werkzaamheden in de klantcontact sector uit, en met succes. Het heeft voor onze leden dan ook geen enkele zin om consumenten te bellen die geen telemarketing wensen te ontvangen. We willen overigens benadrukken dat er ook een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen het telemarketing bedrijf en de opdrachtgever om na te kijken of mensen die gebeld worden effectief op de Bel-Me-Niet-Meer lijst staan, ook als het de eigen klanten van de opdrachtgever betreft,” aldus Hans.

Een licentie nemen op de Bel-Me-Niet-Meer lijst doe je op de website van DNCM. Customer Contact heeft er overigens mee voor gezorgd dat er een KMO-licentie voor kleinere service providers is gekomen.Op de website van Customer Contact vind je ook nog onze infographic over de Wet Op De Verkoop op Afstand

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This