Belgisch quality monitoring handvest in de maak

mei 28, 2019

Afgelopen week organiseerde Customer Contact een workshop Quality Monitoring samen met Teamleiders.nu, geleid door Frederic Devroye van MYQM. Een tiental quality monitoring experts werkten samen aan het framework voor het eerste Belgisch quality monitoring handvest. Discussies en brainstorming waren de keywords op deze inspirerende voormiddag.

Met een tiental experts werd onder leiding van Frédéric Delvroye (MyQM) het Nederlandse handvest besproken en kwamen de aanwezigen tot het besluit dat een Belgisch handvest iets meer body en diepgang mag krijgen. Er misten voor ons land enkele insteken zoals self-management of de combinatie tussen monitoring en evaluaties.

Na een eerste discussiemoment gingen de aanwezigen aan de slag met de thema’s legal, processen en HR. In kleine groepjes werd genoteerd wat er belangrijk was, wat zeker niet mocht ontbreken. Dankzij een doorschuifsysteem kon iedereen zowel zijn eigen expertisevak invullen, als aanvullen bij de overige thema’s.

Het resultaat is een heel pak kostbare informatie die gebundeld wordt tot een eerste versie van het Belgische handvest.

Next steps voor het quality monitoring handvest

Tegen eind juni wordt een eerste versie opgesteld en nagekeken door enkele aanwezigen. Daarna is het aan het volledige team Quality om deze eerste versie op punt te stellen.

In het najaar wordt het Belgische Quality Monitoring Handvest voorgesteld en krijgen onze leden de mogelijkheid om dit handvest officieel te ondertekenen.

Wil je zelf ook het Team Quality vervoegen? Laat het ons dan zeker weten en we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het vlak van quality!

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This