Crisiscentrum overheid beantwoordt alle vragen over coronavirus

maart 19, 2020

Sinds begin maart kan je met al je vragen over COVID-19 terecht bij het crisiscentrum van de overheid op het nummer 0800-14.689, wat beantwoord wordt door de medewerkers van IPG. Je kan er bellen met een team van gemotiveerde klantcontact medewerkers die op alle mogelijke vragen rond het coronavirus antwoord bieden.

De contacten zijn heel uiteenlopend: van mensen met symptomen tot vragen over wat nu wel of niet mag. Begin februari waren er slechts 2 medewerkers actief in het crisiscentrum. Ondertussen werken er 60 tot 100 medewerkers per dag, verspreid over 5 vestigingen. De telefoons staan roodgloeiend, op twee weken tijd werden er al meer dan 25.000 oproepen behandeld.

In Het Journaal op VRT.nu kan je de reportage over het crisiscentrum herbekijken vanaf tijdslot 23:23.

Ondertussen heeft de overheid opgeroepen om voor niet dringende vragen eerst de website https://www.info-coronavirus.be/ te raadplegen omdat het crisiscentrum enorm veel oproepen te verwerken krijgt:

Het informatienummer krijgt op dit moment enorm veel oproepen te verwerken. Heb je een vraag ? Kijk eerst op de website https://t.co/DmU6yNtSBF. Daar vind je een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden.— CrisisCenter Belgium (@CrisiscenterBE) March 19, 2020

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This