Reactie op mogelijk fraude bij Yource: “Boos dat dit is kunnen gebeuren”

november 30, 2021

Directeur Hans Cleemput reageerde in De Wereld Vandaag op de berichten dat Yource fraude gepleegd zou hebben. Het bedrijf zou een systeem hebben opgezet waardoor het leek dat er meer medewerkers aan de slag waren voor contacttracing, terwijl ze aan andere projecten werkten.

“We zijn zeer erg geschrokken, maar bovenal ook zeer boos dat dit is kunnen gebeuren in zoiets belangrijk als de contacttracing. (…) Wij zijn als sectorfederatie erg trots geweest dat grote spelers binnen onze sector samengewerkt hebben om snel goede mensen in te zetten om die contacttracing te verzorgen, (…) en als daarbinnen dit soort zaken voorvallen, dat kan echt niet door de beugel. We hebben dus meteen maatregelen genomen. We hebben ook gesproken met andere spelers van het consortium [dat de contacttracing verzorgt] en zij staan open voor een uitgebreide audit en verder onderzoek.

Op de vraag of de sector niet aan monitoring doet om dit soort zaken te vermijden, antwoordt Cleemput: “In deze zaak gaat het niet over calls maar over mensen die blijkbaar niet ingezet zijn geweest. Dan mag je nog heel veel monitoren, maar dan nog had je dit niet boven water kunnen halen.”

“Weet wel dat het contacttracingverhaal op zeer grote schaal is, kleine fouten kunnen altijd gebeuren, maar ik begrijp van onze andere leden dat ze er wel 100% voor gaan om dit op een kwalitatieve manier te doen”.

Beluister het volledige fragment op Radio 1.

Related Posts

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wij brengen maandelijks uitgebreid nieuws, informatie, onderzoek, white papers, presentaties en evenementen over klantcontact in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte.

Language

You have Successfully Subscribed!

Share This